logo

Новости

Отворено Паланечко културно лето 2010

На 21.07.2010 год. градоначалникот на општина Крива Паланка г-дин.Арсенчо Алексовски свечено го отвори Кривопаланечкото културно лето кое се реализира во рамките на манифестацијата Топол културен бран,  што ја реализира Министерството…

Делегација од Општина Крива Паланка во посета на Општина Вршац

Делегација од општина Крива Паланка, предводена од Градоначалникот Арсенчо Алексовски ја посетија општина Вршац, збратимен град од Р.Србија, во рамките на  одржувањето на тринаесетиот по ред Меѓународен фолклорен фестивал „Вршачки…

Средба на градоначалникот со претставникот на фондацијата Мери Елен Хеилбрун

Во неколкудневна посета на Крива Паланка во моментот се преставниците на фондацијата Мери Елен Хеилбрун кои што воедно се и нејзини потомци.

Јавна презентација на ДУП за урбан модул мотел„Македонија“

На ден 09.07.2010г  со почеток во 13  часот, во големата сала на Општина Крива Паланка, се одржа повторна јавна презентација на нацрт планот -измена и дополна на ДУП за урбан…

Краиште 2010

На ден 12.7.2010 година на големиот христијански празник “Петровден“     на тромеѓето помеѓу Р. Македонија, Р. Србија и Р. Бугарија во местото викано Голеш се одржа традиционална меѓународна средба “КРАИШТЕ 2010“,…

Крива Паланка ќе добие 400.000 евра за патишта

Околу 400.000 евра ќе добие Крива Паланка за изградба на локални патишта преку проектот за рехабилитација и подобрување на патната инфраструктура, кој го реализира Владата со кредит обезбеден од Европската…

Акција за чистење на речните корита

Акцијата за чистење на речните корита, која започна на 28.06.2010,   ја спроведува Општина Крива Паланка во соработка со Дирекцијата за заштита и спасување, Центарот за управување со кризи и Македонски…

Отворен повик 01/2010 за доделување на договор за јавно приватно партнерство за изградба на административно-деловен објект

Врз онова на Одлуката за за почнување на постапка за јавно приватно партнерство бр. 07-1944/3 од 17.05.2010 година, и член 43 од Законот за концесии и други видови на јавно-приватно…

Започна реконструкцијата на објектот каде ќе бидат сместени дисперзираните студии по градежништво

Започна реновирањето на објектот каде ќе бидат сместени дисперзираните студии по градежништво при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“.

Саниран потпорен ѕид во с.Узем

Во рамките на активностите на Одделението за изградба и одржување на комунална инфраструктура при Општина Крива Паланка, во изминатите 10 дена беше извршена санација на потпорен ѕид во с.Узем. Средствата…

Големина на фонт
Контраст