logo

Новости

Успешно спроведена акцијата „Ден на дрвото“

Акцијата Ден на дрвото, под мотото ,,Да растеме заедно“ во општина Крива Паланка се одвиваше на две локации и тоа с. Градец и с.Варовиште.Во с. Градец акцијата се одвиваше на…

Ден на шегата

Општина Крива Паланка Ве поканува на традиционалните манифестации „Ден на шегата “ и „Велигденско јајце“. На денот на шегата, 1-ви Април, од 11 часот, повелете на градскиот плоштад и поддржете ја…

Пријателски хепенинг

Млади спортисти од Крива Паланка и Ќустендил одржаа спортски хепенинг на пријателство, во рамките на зајакнување на соработката помеѓу двете погранични општини. Од Ќустендил гостуваа околу 50 спортисти од Пионерскиот…

К. Паланка и Босилеград притискаат за нови премини

Крива Паланка и Босилеград се залагаат за што поскоро отворање на новите гранични премини на македонско-српската граница. Општините бараат работите да бидат забрзани и на државно ниво и конечно да…

Иницијатива за балкански ден на дрвото

Иницијатива за прогласување балкански ден на дрвото покренаа амбасадорот на мирот на УНЕСКО и прв амбасадор на зелената иднина на планетата Земја, Борис Трајанов, и градоначалникот на Крива Паланка Арсенчо…

Обука „Заштита на овошките“

Почитувани граѓани, Општина Крива Паланка во соработка со општина Ќустендил и  овоштарскиот институт од Ќустендил Р. Бугарија ја организира третата обука на тема „Заштита на овошките“.

Чекор поблиску до Европска унија

Со цел да се зголеми на знаењето на претставниците од локалната заедница за механизмите и програмите за финансирање на ЕУ како и дирекно поттикнување на идеи и иницијативи за подготовка …

Закројување на овошки во Крива Паланка

Експерти од Институт за овоштарство од Ќустендил  демонстрираа пред кривопаланечките овоштари правилно закројување на овошки за плодородност и долговечност на насадите. Кривопаланчани покажаа огромен интерес за долгогодишното искуство на стручњаците…

Изложба на ликовниот уметник Роберт Цветковски

На 18. 03. 2010 (четврток) ќе биде отворањето на изложбата на ликовниот уметник Роберт Цветковски во КИЦ – Културно Информативниот Центар -Скопје. На изложбата ќе бидат претставени делата од циклусот “Порака“.…

Крива Паланка урбано се исправува

Новиот генерален урбанистички план (ГУП) на Крива Паланка конечно ќе стави крај на долгогодишниот проблем со урбанистичкиот хаос во градот, кој беше предизвикан од застојот во дефинирањето на трасата на…

Големина на фонт
Контраст