logo

Новости

Пофалба за наградените ученици од ООУ „Илинден“

Градоначалникот, Арсенчо Алексовски упати честитки  до ООУ Илинден за резултатите постигнати на републичкиот ликовен конкурс на тема Сообраќај. Почитувани, Ми претставува задоволство што можам како градоначалник на Општина Крива Паланка…

Премиера на претставата „Бледица“

На 18.09.2010, своја премиера пред кривопаланечката публика имаше младиот режисер  Глигор Цветковски со претставата БЛЕДИЦА на Васе Манчев, во рамките на вториот Меѓународен театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“.Младите актери покажаа…

Tрета фестивалска вечер со претставата „Телеграма“

Третата вечер на вториот Меѓународен театарски фестивал беше резервирана за актерите на Народниот театар „Ацо Шопов“ од Штип, Страшко Милошевски и Слободанка Чичевска, кои имаа извонредна перформанса на претставата ТЕЛЕГРАМА…

Настап на ќустендилскиот театар со претставата „Женско царство“

На втората вечер, 16 септември, во рамките на Меѓународниот театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“, настапија гостите од Општинскиот драмски театар од Ќустендил, Бугарија. Тие ја изведоа претставата „Женско царство“, во…

Голем успех на ОУ Илинден на ликовниот конкурс на тема „Сообраќај“

Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија во соработка со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, спроведе републички ликовен конкурс на тема „Сообраќај“, по повод европското…

Работна посета на Општина Дупница

Градоначалникот на Општина Крива Паланка, Арсенчо Алексовски со дел од општинската администрација на 16.09.2010 ја  посети  Општина Дупница каде се оствари работна средба со Градоначалникот на Општина Дупница, Атанас Јанев…

Свечено отворен меѓународниот театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“

Синоќа, 15 септември, во Н.У.Центар за култура, свечено беше отворено второто издание на Меѓународниот театарски фестивал  „Свети Јоаким Осоговски“, кој се организира под покровителство на Општина Крива Паланка и со…

Промовирана Монографијата на Милица Стојанова

На 14.09.2010 година, со почеток во 19:00 часот, пред многубројната кривопаланечка публика, во кино-салата при НУ Центар за култура – Крива Паланка, се оддржа свечена промоција на МОНОГРАФИЈА на нашата…

Прием за учесниците на ликовната колонија

На ден 13.09 2010 г. Градоначалникот на општина Крива Паланка Арсенчо Алексовски организираше пригоден прием за учесниците на ликовна колонија „Свети Јоаким Осоговски“. Координаторот на колонијата Јордан Михајловски, пред присутните,…

24-та ликовна колонија „Свети Јоаким Осоговски“

Во Осоговскиот манастир, на 9 септември  започна Меѓународната ликовна колонија „Свети Јоаким Осоговски“, која годинава се одржува по 24-ти пат. Оваа ликовна работилница е една од најстарите и најафирмираните во…

Големина на фонт
Контраст