logo

Новости

Крива Паланка ќе добие 400.000 евра за патишта

Околу 400.000 евра ќе добие Крива Паланка за изградба на локални патишта преку проектот за рехабилитација и подобрување на патната инфраструктура, кој го реализира Владата со кредит обезбеден од Европската…

Акција за чистење на речните корита

Акцијата за чистење на речните корита, која започна на 28.06.2010,   ја спроведува Општина Крива Паланка во соработка со Дирекцијата за заштита и спасување, Центарот за управување со кризи и Македонски…

Отворен повик 01/2010 за доделување на договор за јавно приватно партнерство за изградба на административно-деловен објект

Врз онова на Одлуката за за почнување на постапка за јавно приватно партнерство бр. 07-1944/3 од 17.05.2010 година, и член 43 од Законот за концесии и други видови на јавно-приватно…

Започна реконструкцијата на објектот каде ќе бидат сместени дисперзираните студии по градежништво

Започна реновирањето на објектот каде ќе бидат сместени дисперзираните студии по градежништво при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“.

Саниран потпорен ѕид во с.Узем

Во рамките на активностите на Одделението за изградба и одржување на комунална инфраструктура при Општина Крива Паланка, во изминатите 10 дена беше извршена санација на потпорен ѕид во с.Узем. Средствата…

Одржана прелиминарната електронска распределба на социјални станови

На 25.06.2010 година во Големата сала при Општина Крива Паланка се одржа прелиминарната електронска распределба на социјалните станови. Беше извршена распределба на станови на лица поделени во 6 категории и…

Пингпонгарите од ПКК „Крива Паланка“ на прием кај Градоначалникот

На 22.06.2010 година по повод освоената титула Државни прваци на Македонија во сениорска конкуренција пинпонгарите од ППК Крива Паланка, тренерот Виорел Уце и менаџерот Методија Цветковски го посетија Градоначалникот на…

Прелиминарна електронска распределба на станови

Почитувани граѓани, На ден 25.06.2010 година ( петок)  во 10 часот,  во големата сала на Општина Крива Паланка, Министерството за транспорт и врски на  Република Македонија  ќе одржи прелиминарна електронска…

18-та седница на Советот на општина Крива Паланка

Врз основа на член 35 од Деловникот на Советот на општина Крива Паланка („Службен гласник на општина Крива Паланка“ бр. 5/08), претседателот на Советот на општина Крива Паланка  с в…

Школа по фолклор во Крива Паланка

Културно-уметничкото друштво „8 Септември“ кое работи во составот на националната установа Центар за култура од Крива Паланка, ја отвори Втората традиционална фолклорна младинска Летна школа „Крива Паланка 2010“, која ќе…

Големина на фонт
Контраст