logo

Новости

Санирање на оштетените коловози

Во рамките на редовното тековно одржување, Одделението за изградба и  одржување  на комунална инфраструктура во саботата 23.10.2010 год. го санираше локалниот пат од м.в Борчева кафана до ОУ „Илинден“ во…

Развој на транзитниот туризам

Во рамките на имплементација на проектот „Создавање на предуслови за развој на туризмот во Североисточниот плански регион“(СИПР), во Крива Паланка се одржа првата тематска работилница од предвидените четири. Работилницата беше…

Посета на општина Дупница

Поповод  денот  на општина Дупница, Р. Бугарија, општинскиот празник Св. „Јован Рилски“, на ден 19.10.2010 г., на покана од збратимената општина, делегација од општина Крива Паланка предводена од Градоначалникот, Арсенчо…

Потпишан договорот за реконструкција на основните училишта

Вчера, Градоначалникот на Општина Крива Паланка, Арсенчо Алексовски,  го потпиша договорот за имплементација на проектот „Реконструкција на основни училишта во Крива Паланка“. Проектот е аплициран во рамките на  програмата ИПА-…

Музејска поставка за соживотот меѓу Македонците и Ромите

Заедничкиот живот на Ромите и Македонците во Крива Паланка ќе биде првата постојана историска поставка во Градскиот музеј во оваа општина. Проектот е финансиран од Амбасадата на Кралството Норвешка и…

Меѓународен турнир во пинг понг

Од 15-17 октомври во Крива Паланка се одржува Меѓународниот турнир во пинг понг, кој традиционално се организира во рамките  на Денот на ослободувањето на градот „8-ми Октомври“, а го организира…

РИОН 2010

Од 8 до 11 октомври, во село Станци, општина Крива Паланка, се одржа Републичкиот извиднички ориентационен натпревар (РИОН 2010). Натпреварувачкиот логор беше сместен во основното училиште во село Станци, а…

Крива Паланка со нов европски партнер

Преку европската програма за збратимување Општина Крива Паланка оствари контакт со сега веќе збратимениот град Млава од Полска. Освен желбата за збратимување двајцата градоначалници ја препознаа можноста за идна соработка…

Посета на амбасадорот на Кралството Норвешка

Амбасадорот на Кралството Норвешка во Република Македонија,  г-дин Кјетил Паулсен,  оствари средба со градоначаликот Арсенчо Алексовски. Во рамките на средбата беше остварена и посета на Продавницата за сувенири, која е…

Градоначалникот на Млава упати честитки по повод 8 Октомври

Градоначалникот на Млава, Славомир Ковалевски, упати честитки до Општината по повод 8 Октомври, Ден на ослободувањето. Во писмото тој истакнува „Во име на градот Млава би сакал да ви го…

Големина на фонт
Контраст