logo

Новости

Мониторинг на работата на Советот

Граѓанската асоцијација МОСТ, во периодот од февруари 2010 година, до јануари 2011 во општините Крива Паланка, Гостивар, Штип, Осломеј, Дебарца и Могила го спроведуваше проектот “Одговорна, транспарентна и кооперативна Локална…

СРЕЌЕН 8-ми МАРТ

Почитувани, На сите жени во општина Крива Паланка, им го честитам  Меѓународниот ден на жените 8-ми Март и им посакувам добро здравје, среќа, успех и поголемо вградување и учество во…

Празнување на „Св.Теодор Тирон“

СРЕЌЕН 8-ми МАРТ

Почитувани, На сите жени во општина Крива Паланка, им го честитам  Меѓународниот ден на жените 8-ми Март и им посакувам добро здравје, среќа, успех и поголемо вградување и учество во…

Градоначалникот Алексовски во посета на Р.Словенија

Градоначалникот Арсенчо Алексовски од 7 до 11 март е во работна посета на регионот „Срцето на Словенија“ (Литија, Р.Словенија). Посетата е во рамките на проектот „Придобивки од проширувањето на Европската…

Честитки за пензионерките по повод 8-ми Март

По повод претстојниот празник 8-ми Март, Денот на жената, во организација на „Здружението на пензионери“ се организираше коктел збогатен со музика. Прв пат оваа година пензионерките, во просториите на здружението,…

Успех на карате клуб „Шампион“

Изминатиот викенд во Лесковац, Република Србија се одржа 11-от Меѓународен карате натпревар „ИППОН КУП-2011“ на кој земаа учество и каратистите од карате клубот „ШАМПИОН“ од нашиот град.  Во конкуренција од…

Откриена спомен биста на дипломатот Миле Крстевски

Спомен биста на македонскиот дипломат Миле Крстевски свечено беше откриено во Крива Паланка, по повод 7-годишнината од неговото загинување, како дел од делегацијата на претседателот Борис Трајковски, која настрада во…

Активност на Општината во делот на социјалната заштита

Сојузот на дефектолози на Република Македонија започна со резализација на проектот “Симулатно јакнење на општинските капацитети и граѓанскиот удел во функција на поквалитетна кооперативност”.

Втора работилница „Од идеја до бизнис“

На 23 и 24.02.2011 во просториите на Општина Крива Паланка се оддржа втората работилница насловена како „Од идеја до бизнис” во рамките на проектот „Поддршка на развојот на туризмот преку…

Големина на фонт
Контраст