logo

Новости

Јавен повик на фондацијата ЕРСТЕ

Фондацијата ЕРСТЕ на 1-ви септември 2010 година  го објави третиот јавен повик за прибирање апликации за наградата Социјална интеграција 2011 на фондацијата ЕРСТЕ.

„Емигранти“ во изведба на вршачкиот театар

На претпоследниот ден од вториот по ред Меѓународен театарски фестивал свое претставување имаше и Народниот театар СТЕРИЈА од збратимениот град Вршац. Тие ја изведоа претставата ЕМИГРАНТИ на Славомир Мрожек, а…

Амбасадата на Р.Србија упати благодарност до Градоначалникот Арсенчо Алексовски

Амбасадорот на Р.Србија во Р.Македонија, Н.Е. Томислав Ѓурин упати писмо до Градоначалникот Арсенчо Алексовски во знак на благодарност за топлиот прием при отварањето на Меѓународниот театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“…

Делегација од Општина Крива Паланка во посета на Вршац

Делегација од Општина Крива Паланка, предводена од Градоначалникот Арсенчо Алексовски, во периодот од 17-19 септември претстојуваше во Вршац, Р.Србија, на покана на Градоначалникот на Општина Вршац. Посетата е во рамките…

Претставување на дупничкиот театар „Невена Коканова“

На 19.09.2010, своја претставување имаше Општинскиот драмски театар Невена Коканова од општина Дупница, Република Бугарија со претставата ВЕЧЕРА ЗА ГЛУПАЦИ на Франсис Вебер, а во режија на младиот режисер Јонко…

Пофалба за наградените ученици од ООУ „Илинден“

Градоначалникот, Арсенчо Алексовски упати честитки  до ООУ Илинден за резултатите постигнати на републичкиот ликовен конкурс на тема Сообраќај. Почитувани, Ми претставува задоволство што можам како градоначалник на Општина Крива Паланка…

Премиера на претставата „Бледица“

На 18.09.2010, своја премиера пред кривопаланечката публика имаше младиот режисер  Глигор Цветковски со претставата БЛЕДИЦА на Васе Манчев, во рамките на вториот Меѓународен театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“.Младите актери покажаа…

Tрета фестивалска вечер со претставата „Телеграма“

Третата вечер на вториот Меѓународен театарски фестивал беше резервирана за актерите на Народниот театар „Ацо Шопов“ од Штип, Страшко Милошевски и Слободанка Чичевска, кои имаа извонредна перформанса на претставата ТЕЛЕГРАМА…

Настап на ќустендилскиот театар со претставата „Женско царство“

На втората вечер, 16 септември, во рамките на Меѓународниот театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“, настапија гостите од Општинскиот драмски театар од Ќустендил, Бугарија. Тие ја изведоа претставата „Женско царство“, во…

Голем успех на ОУ Илинден на ликовниот конкурс на тема „Сообраќај“

Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија во соработка со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, спроведе републички ликовен конкурс на тема „Сообраќај“, по повод европското…

Големина на фонт
Контраст