logo

Новости

Можност за искористување на гео-термалните води

Во петок во просториите на Општина Крива Паланка се одржа работна средба со претставници на Геоинжинеринг за можноста за искористување на гео-термалните води на територијата на општина Крива Паланка. На…

1.260.209 евра за водоснабдување и одведување на отпадни води

Врз основа на член 2 од Одлуката за распределба на средства согласно Договорот за заем по проектот „Водоснабдување и одведување на отпадни води“ („Службен весник на Република Македонија“ бр. 154/10),…

Програма и Акционен план за Декада на Ромите

На 07.12.2010 година во Општина Крива Паланка се одржа јавна презентација на работната верзија на Програмата и Акциониот план за имплементација на „Декадата на Ромите 2011-2013 година‘‘. Проектот го спроведува…

Празнично украсување

Почитувани граѓани, Општина Крива Паланка Ве поканува  да се вклучите во празнувањето и да придонесете за амбиентот во Новогодишните и Божиќните празници. Украсете ги деловните објекти, семејните куќи и дворови…

Празнично украсување

Почитувани граѓани, Општина Крива Паланка Ве поканува  да се вклучите во празнувањето и да придонесете за амбиентот во Новогодишните и Божиќните празници. Украсете ги деловните објекти, семејните куќи и дворови…

Успех на нашите музичари во Банско

Наталија Јовановска и Амајлија Бенд го освоија првото место на Меѓународниот фестивал „Утринна звезда“ што се оддржа по трети пат во Банско, Република Бугарија, од 18 до 20 ноември.

Заштитено подрачје на Осоговските Планини

Во петок, Македонското еколошко друштво (МЕД) го презентираше Предлогот за заштитено подрачје на Осоговските Планини во рамките на проектот „Осоговските Планини во Балканскиот зелен појас“.  Претставниците на МЕД истакнаа дека…

Награда за најубаво украсен двор

Почитувани граѓани,По повод новогодишните празници општина Крива Паланка доделува награда за најубаво украсен дуќан и најубаво украсен  дом (двор-балкон).

Мировниците на прием кај градоначалникот

Припадниците на АРМ од Крива Паланка, кои беa дел од мисијата „Феникс“, во рамките на Мисијата ИСАФ во Авганистан, беa примени од градоначалникот г-н Арсенчо Алексовски.Десет припадници на Полкот за…

Убедлива победа на кошаркарките

Вчера беше државен празник, но и празник за женската екипа на КК „Крива Паланка“ генерација 95/96. На натпреварот кој го одиграа на домашен терен против екипата на КК „Глобал“ од…

Големина на фонт
Контраст