logo

Новости

Буџет на Општина Крива Паланка за 2011 година

Буџетот на Општина Крива Паланка за 2011 година  изнесува 331.305.388 денари.Приходниот дел ќе се обезбедува од даночни, неданочни и капитални приходи, потоа приходи од дотации, трансфери и од донации. Општина Крива…

Околу 2 милиона денари за нов сообраќаен режим

Општина Крива Паланка годинава планира да обезбеди околу 2 милиона денари за елаборатот за режимот на сообраќај во поширокото централно подрачје. Половина од средствата треба да бидат обезбедени од општината,…

Донесен Правилник за јавност на работата на Општина Крива Паланка

Во рамките за воспоставување стандарди за јавност во работата на општината, како основа за транспарентно, квалитетно и организирано спроведување на надлежностите на општината, добивање повратно мислење од граѓаните и подигнување…

Среќна Нова 2011 Година

СРЕЌНА НОВА 2011 ГОДИНА,МНОГУ ЗДРАВЈЕ, СРЕЌА И УСПЕХ Почитувани сограѓани, Општина Крива Паланка ги повикува сите граѓани кои се заинтересирани да бидете потенцијални Кумови за наредната 2012 година во чествувањето…

Паланка ќе штеди струја

Планирано е потрошувачката на енергија во општинските згради да се намали за 10 до 15 проценти, а со тоа и за 15 до 20 отсто да се намалат средствата од…

Подароци за децата на бранителите

Градоначалникот Арсенчо Алексовски организираше прием за децата на загинатите бранители на кој им беа поделени новогодишни подароци. Тој им посака здравје, многу среќа и успех во годината што доаѓа, а…

Подароци за првата тројка во Крива Паланка

Лука, Леон и Лина се првата тројка родена во Крива Паланка. Се родија на 27.11.2010 година и се први деца на Даниела и Дејанчо Тасеви. Честитајки им за приновата на…

Новогодишни пакетчиња за најмалите

Градоначалникот, г-дин Арсенчо Алексовски, денеска ја посети градинката „Детелинка“ каде на дечињата им подели новогодишни пакетчиња. Тој им посака здравје, среќа и успех во Новата година, а тие возвратија со…

Новогодишно обраќање на градоначалникот

На седницата на Совет што се одржа на 24.12.2010 година, градоначалникот Арсенчо Алексовски го имаше своето годишно обраќање пред советниците. Тој меѓудругото истакна …јас лично како градоначалник и целата локална…

Започна реновирање на основното училиште во с.Конопница

Од 22.12.2010 година се започна со реновирање на основното училиште „Илинден“ од село Конопница. Моментално се работи на реконструкција на  внатрешниот дел, подовите и надворешна ѕидарија. Изведувач на работите е…

Големина на фонт
Контраст