logo

Новости

Свечен пречек на контигентот на АРМ од Авганистан

Градоначалникот Арсенчо Алексовски вчера во штипската касарна „Јане Сандански“ присуствуваше на  свечен пречек по повод враќањето на контингентот на АРМ од составот на Првата механизирана пешадиска бригада кој изминатите 6…

Млади во акција

Во рамките на објавениот повик за искажување на интерес за аплицирање во Програмата Млади во акција – финансиран од ЕУ, Општина Крива Паланка аплицираше како партнер на Општина Млава, Република…

Зелени градови – можност за одржлив развој

Општина Крива Паланка, покрај проектот Културни разлики-подобра интеграција-побогата Европа, аплицираше и како партнер на општина Литија, Република Словенија, во рамките на проектот Зелени градови-како можност за одржлив развој, во рамките…

Култирни разлики – подобра интеграција

Општина Крива Паланка аплицираше со проектот Културни разлики-подобра интеграција-побогата Европа во рамките на програмата Европа за граѓаните, мерка 1.1 – Збратимување на градови финансирана од страна на Европската Унија. Доколку…

Обуки за започнување на бизнис

Општина Крива Паланка доби грант од Министерството за економија во рамките на Јавниот повик за кофинансирање на проекти на бизнис-центри за поддршка на мали и средни претпријатија. Потпишан е Договор…

Прием за учесниците на ПИВТИЈАДА 2011

Градоначалникот Арсенчо Алексовски организираше прием за учесниците на манифестацијата „ПИВТИЈАДА 2011“ при што тој им се заблагодари за нивното учество и поддршката на манифестацијата со желба во годините што доаѓаат…

Европски пари ќе го исчистат североистокот

Општините од Североисточниот плански регион очекуваат со поддршка од фондовите на ЕУ што поскоро да го решат проблемот со складирање на комуналниот смет преку изградба на модерна регионална депонија. Овој…

Продолжува реконструкцијата на основните училишта

Од 21.01.2011 година се започна со реновирање на зградата „Партизан“ на основното училиште „Јоаким Крчовски“. Моментално се работи на реконструкција на  внатрешниот дел. Изведувач на работите е градежната фирма „Конструктор“…

Влатко Николовски најсреќен на Водици

Прославата на големиот христијански празник Богојавление – Водици во Крива Паланка  започна со свечена литургија во  црквата Св.Димитрија на која присуствуваа бројни верници . По  литургијата  следуваше чинот на фрлањето…

Eлектронско управување на локално ниво

Во насока на развојот на информатичко-комуникациската технологија (ИКТ) на општината Крива Паланка, Одделението за јавни  дејности, економски развој и информатичка технологија своите активности годинава ги насочи кон воведување електронско управување на…

Големина на фонт
Контраст