logo

Новости

Крива Паланка транспарентна општина

По завршувањето на едногодишното истражување за транспарентност и отчетност на единиците на локалната самоуправа во Македонија направено е рангирање на сите општини според неколку критериуми за транспарентност, според кои во…

Одржан состанок на Иницијативниот одбор на Градски Музеј

Деновиве, беше одржан состанок на Иницијативниот (Управниот) одбор на Градскиот Музеј во Крива Паланка, во проширен состав. На состанокот присуствуваше градоначалникот на општина Крива Паланка, членовите на одборот како и…

Заштитено подрачје на Осоговските Планини

Во рамките на проектот „Осоговските Планини во Балканскиот зелен појас“ на 04.02.2011 во Крива Паланка се одржа состанок на градоначалниците од осоговскиот регион.  Предмет на состанокот беше документот „Информација за…

Издадено одобрение за изградба на мала хидроелектрана

На ден 07.02.2011 година по барање на инвеститорот Мали Хидро Електрани од Скопје, Градоначалникот на Општина Крива Паланка преку Одделението за урабанизам, сообраќај и заштита на животната средина издаде одобрение…

Училишен спорт во Крива Паланка

На ден 12.02.2011 г. (сабота)  со почеток во 10.30 ч. во спортската сала во ОУ „Илинден“ се организира зонски натпревар-одбојка во машка и женска конкуренција.Општина Крива Паланка е домаќин на…

Подготвителни работи за изградба на спортска сала

Општина Крива Паланка започна со подготвителните работи за изградба на пристапна инфраструктура за почеток на изградбата на спортската сала, изградбата на тениското игралиште и комплетна реконструкција на ракометното игралиште во…

Меѓународен трговски и информативен портал

Непрофитното партнерство „Руско-Балканската економска информациона агенција“ (РусБалканИнформ) за развој на информационата агенција го основа Меѓународниот трговски и информативен портал за претпријатија од Македонија, Русија и земјите од балканскиот регион, достапен…

Свечен пречек на контигентот на АРМ од Авганистан

Градоначалникот Арсенчо Алексовски вчера во штипската касарна „Јане Сандански“ присуствуваше на  свечен пречек по повод враќањето на контингентот на АРМ од составот на Првата механизирана пешадиска бригада кој изминатите 6…

Млади во акција

Во рамките на објавениот повик за искажување на интерес за аплицирање во Програмата Млади во акција – финансиран од ЕУ, Општина Крива Паланка аплицираше како партнер на Општина Млава, Република…

Зелени градови – можност за одржлив развој

Општина Крива Паланка, покрај проектот Културни разлики-подобра интеграција-побогата Европа, аплицираше и како партнер на општина Литија, Република Словенија, во рамките на проектот Зелени градови-како можност за одржлив развој, во рамките…

Големина на фонт
Контраст