logo

Новости

Успех на нашите музичари во Банско

Наталија Јовановска и Амајлија Бенд го освоија првото место на Меѓународниот фестивал „Утринна звезда“ што се оддржа по трети пат во Банско, Република Бугарија, од 18 до 20 ноември.

Заштитено подрачје на Осоговските Планини

Во петок, Македонското еколошко друштво (МЕД) го презентираше Предлогот за заштитено подрачје на Осоговските Планини во рамките на проектот „Осоговските Планини во Балканскиот зелен појас“.  Претставниците на МЕД истакнаа дека…

Награда за најубаво украсен двор

Почитувани граѓани,По повод новогодишните празници општина Крива Паланка доделува награда за најубаво украсен дуќан и најубаво украсен  дом (двор-балкон).

Мировниците на прием кај градоначалникот

Припадниците на АРМ од Крива Паланка, кои беa дел од мисијата „Феникс“, во рамките на Мисијата ИСАФ во Авганистан, беa примени од градоначалникот г-н Арсенчо Алексовски.Десет припадници на Полкот за…

Убедлива победа на кошаркарките

Вчера беше државен празник, но и празник за женската екипа на КК „Крива Паланка“ генерација 95/96. На натпреварот кој го одиграа на домашен терен против екипата на КК „Глобал“ од…

Бракот поинтересен од училиштето

Иако статистиките покажуваат дека во основното и во средно образование значително е зголемен бројот на ромски ученици, евидентна е нередовноста, посебно во повисоките класови на основните и во средни училишта.…

КК „Крива Паланка“ во 4 коло – 3 лига мажи

Во саботата (27.11.2010)  екипата на кошаркарскиот клуб „Крива Паланка“  го одигра  натпреварот од 4 коло – 3 лига мажи , за првпат како екипа – домаќин во спортската сала во…

Се поплочува „11 Октомври“

Во рамките на предвидените активности, Одделението за изградба и одржување на комунална инфраструктура започна со поплочување на дел од улицата „11 Октомври“-пешачка патека, која ја користат дел од жителите од…

Посета на ученици на Општината

Ученици од трето одделение од ОУ „Јоаким Крчовски“ ја посетија Општината каде се запознаа со работата на Градоначалникот и општинската администрација. Посетата е во рамките на планираните активности кои се…

Предлог ИКТ стратегија на Општина Крива Паланка

Почитувани граѓани, Наша цел е да Ви обезбедиме што поквалитетни и навремени услуги. Постојаниот развој на компјутерската техника значително ни помага во оставрувањето на таа цел. Примената на информатичката и…

Големина на фонт
Контраст