logo

Новости

Посета на Амбасадорот на Кралството Шведска

На 22.11.2010 година, Општина Крива Паланка беше официјално посетена од г-динот Ларс Валунд, Амбасадор на Кралството Шведска во Република Македонија, придружен од г-дин Петер Тросте, раководител на секторот за развој…

Крива Паланка на „Шумадија Саем“

Општина Крива Паланка се претстави на вториот меѓународен саем за селски  туризам „ШУМАДИЈА САЕМ“, од 18 до 20 ноември 2010г.,  во Крагуевац,  Р. Србија, каде заедно со општина Нагоричане, воедно…

Одлични резултати на КК „Шампион“

На државното првенство за кадети и јуниори што се одржа изминатиот викенд во Скопје, натпрварувачите од Карате клубот „Шампион“ постигнаа одлични резултати. Во категоријата кадети борби над 70 килограми нашиот…

Изобилство од кошаркарски натпревари

Изобилство од кошаркарски натпревари не очекува во продолжениот викенд. Почнувајќи од вчера, во 13:00ч во спортската сала при ОУ „Илинден“ екипата на  КК„Крива Паланка“(генерација 93/94) ја пречека екипата на КК„…

Чистење на речното корито

Одделението за изградба и одржување на комунална инфраструктура, во рамките на својата годишна програма, започна со чистењето на коритото на Крива Река.

Започнува реконструкцијата на основните училишта

Вчера, Градоначалникот на Општина Крива Паланка, Арсенчо Алексовски,  оствари работна средба со изведувачите на проектот „Реконструкција на основни училишта во Крива Паланка“. Општината ги направи сите потребни подготовки  и  во…

Ден на дрвото

Ги повикуваме сите граѓани на 19 ноември 2010 да земат учество во акцијата „Ден на дрвото – Засади ја својата иднина!“ и со засадување на што повеќе садници да придонесат…

Успех на КК „Крива Паланка“

„ЕДНО ИМЕ, ЕДЕН ГРАД, ЕДЕН КЛУБ ВО СРЦЕ НОСАМ ЈАС“ Овој слоган беше клуч на успехот кој го постигна  викендов (13.11.2010 ) женската екипа на КК„Крива Паланка“ со победата над…

Меморандум за соработка со „ИНТЕЛЕКТ“

На ден 08.11.2010 година ( понеделник) во Општина Крива Паланка се одржа средба помеѓу Градоначалникот на Општина Крива Паланка Арсенчо Алексовски и претставници од Регионалната Ромска Мрежа од Североисточна и…

Советници од Дупница во посета на Крива Паланка

На ден 05.11.2010г. (петок) во Општина Крива Паланка, се одржа средба помеѓу претставници на Советот на Општина Дупница, Р. Бугарија и советниците на Советот на Општина Крива Паланка, во духот…

Големина на фонт
Контраст