logo

Новости

КУЗ „Фолклористи“ со награда од Меѓународниот фолклорен фестивал во Бурса

Градоначалникот Борјанчо Мицевски оствари средба со претставници на Културно уметничкото здружение „Фолклористи” кое успешно ја претстави македонската култура како и општина Крива Паланка на Меѓународниот фолклорен фестивал кој се одржа…

Турнир во тенис за аматери Крива Паланка -Ранковце опен

Почитувани, Ве информираме дека на 22 и 23.09.2018 година се организира турнир во тенис Крива Паланка-Ранковце опен на тениските игралишта во Крива Паланка и Ранковце. Ги повикуваме сите заинтересирани да…

Средба на градоначалникот Мицевски со делегација од Упсала, Шведска

Градоначалникот Борјанчо Мицевски денеска оствари средба со делегација од Упсала, Шведска, во состав Патрик Челин – претседател на одборот на Противпожарен сојуз, Јан Улманде – заменик претседател на Сојузот, Андреш…

Покана за работилница „Креирање на визија за Осогово-идно заштитено подрачје“

Во рамките на Програмата за зачувување на природата во Македонија-фаза 2 ќе се одржи работилница на тема „Креирање на визија за Осогово-идно заштитено подрачје “. Работилницата ќе се одржи на…

Програма на Меѓународниот театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“ 2018

Програма на Меѓународниот театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“ 2018

Едукативна работилница „Вовед во стареењето и човековите права на старите лица“

Црвениот крст на Република Македонија во соработка со здружението „Хуманост“ како партнери во регионалниот проект „Преземи акција за социјална инклузија на старите лица“ финансиран од Европската унија, на 09.09.2018 година…

Шпанскиот амбасадор Сера во посета на Крива Паланка

Амбасадорот на Кралството Шпанија во Македонија, НЕ Лоренцо Емилио Сера, ја посети општина Крива Паланка во рамки на манифестацијата „Викенд на шпански филм“. На приемот кај градоначалникот Борјанчо Мицевски Сера…

Во Крива Паланка свечено одбележан Денот на независноста на Република Македонија

Со највисоки почести, Општина Крива Паланка, во присуство на повеќе од 20 делегации и амбасадорот на Шпанија во Република Македонија, НЕ Емилио Лоренцо Сера, го одбележа Денот на независноста.  По повод 8-…

Промоција на книгата „Трепети од животот“ од Благоротка Стојчевска

Во просториите на ЛУ Градски музеј –Крива Паланка на 6-ти септември беше промовирана втората книга со поезија на нашата сограѓанка Благоротка Стојчевска. Чест ни беше како институција што ни беше…

Градоначалникот Мицевски ги поздрави учесниците на 32-та Меѓународна ликовна колонија „Свети Јоаким Осоговски“

Дванаесет ликовни уметници од шест европски држави во претстојните седум дена ќе творат во амбиенталниот простор на манастирот Свети Јоаким Осоговски кај Крива Паланка на 32-та сесија на Меѓународната ликовна…

Големина на фонт
Контраст