logo

Новости

Пет вечери исполнети со театарска магија

Во изминатите пет дена граѓаните имаа можност да уживаат во театарската магија на Третото издание на Меѓународниот театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“. Следуваат уште претставите на Народниот театар Стерија од…

Крива Паланка најтранспарентна општина во рамките на проектот РОТОР

На 16 септември се одржа завршната  конференција во рамки на проектот „Ресурси за одговорно, транспарентно и отчетно работење на ЕЛС“ (РОТОР) со кој беа опфатени општините Крива Паланка, Кратово, Ранковце,…

Започна третиот меѓународен театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“

Во Н.У.Центар за култура од Крива Паланка свечено е отворен третиот по ред Меѓународен театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“, кој традиционално се одржува од 15-21 септември. На свеченоста присуствуваа претставници…

Трет меѓународен театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“

Почитувани, Со особена чест и задоволство Ве покануваме на третиот Меѓународен театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“. Свеченото отварање на фестивалот е на 15 септември 2011 година во 19 часот  во…

Крива Паланка ги воодушеви гостите од Самбервил

Градоначалникот г.Арсенчо Алексовски доби писма од  градоначалникот на Самбервил г. Жан-Чарлс Луперто и г-ѓа Луси Грегоар, одговорна за  збратимување, во знак на благодарност за вниманието и пријатниот претстој на делегацијата…

Писмо од градоначалникот на Самбревил

Градоначалникот г.Арсенчо Алексовски доби писмо од неговиот белгиски колега, градоначалникот на Самбревил г. Жан-Чарлс Луперто, во знак на благодарност за учеството на претставниците од Општина Крива Паланка на манифестацијата што…

Активности по повод Денот на независноста

Општина Крива Паланка по повод 8 Септември, Денот на независноста на Република Македонија,  во месец септември ќе ги превземе следните активности: Свечено пуштање на тениско игралиште во Крива Паланка.

Kрива Паланка и Самбервил потпишаа Меморандум за соработка

Општина Крива Паланка и белгиската општина Самбервил потпишаа Меморандум за соработка, како прв чекор од постапката за збратимување  за која веќе е донесена одлука од Советот на Општината.

ДОБРЕДОЈДОВТЕ ПРВАЧИЊА!

Во основните училишта Илинден и Јоаким Крчовски 200 првачиња ја започнаа учебната 2011/2012 година во реконструирани училишни згради во рамките на проектот “Реконструкција на основни училишта во Крива Паланка” од…

Извидници од Крива Паланка на смотра во Шабац

Oд 10 до 20 aвгуст 2011 година Македонскиот извиднички контигент учествуваше на 8-та Смотра на извидници на Србија и сто години извидништво во Србија која се одржа во Шабац. На…

Големина на фонт
Контраст