logo

Новости

Извршена санација и тестирање на доводниот цевковод

Општина  Крива Паланка заедно со Ј.П Комуналец  успешно го заврши тестирањето  на доводниот цевковод  од село Станци до фабрика за вода во Крива Паланка во вкупна должина од 6.429 метри.…

Компјутери за учениците со посебни потреби

ООУ „Илинден” е едно од 20 основни училишта во Р.Македонија кои имаат добиено 10 компјутери за учениците со посебни образовни потреби.За таа цел во периодот од 14-16.11.2011 година се спроведува…

Вонредна седница на Совет

Врз основа на член 66 од Деловникот на Советот на Општина Крива Паланка („Службен гласник на Општина Крива Паланка“ бр. 5/08), претседателот на Советот на Општина Крива Паланка  свикува (вонредна) …

Писмо од г.Славомир Ковалевски

Градоначалникот Арсенчо Алексовски доби писмо од градоначалникот на Млава, г. Славомир Ковалевски во кое покрај другото се поканува да ја посети Млава во рамките на проектот кој ќе биде  аплициран…

Активности на проектите од ИПА програмата за прекугранична соработка

На ден 03 и 04.11.2011 година, се оддржа координативен состанок на тимовите за имплементација на проектите  „Под едно небо“ и „Културното наследство – мост кон заедничка иднина“, кои збратимените општини…

Богат и плоден викенд за КК„Крива Паланка“

Од вкупно 7 одиграни натпревари 5 од екипите забележаа многу значајни победи.Помладите пионери генерација *99 гостуваа кај „Лирија 77“ од Скопје и победија со 34 – 28. Пионерите генерација *98…

Писмо до г.Методи Чимев, градоначалник на Дупница

Градоначалникот Арсенчо Алексовски упати честитка до. г.Методи Чимев по повод неговиот избор за градоначалник на општина Дупница, Р.Бугарија. Писмо упатено до г.Mетоди Чимев

Во тек е изградбата на спортска сала

Општина  Крива Паланка заедно со Агенцијата за млади и спорт  ги започнаа активностите околу изградбата на спортската сала. Во тек се изведувањето на   земјаните работи т.е се врши  ископот за…

Градоначалникот Алексовски во посета на с.Станци

На 31.10.2011 година, градоначалникот Арсенчо Алексовски  го посети с.Станци  со цел да се запознае со градежните работи кои се одвиваат за реконструкција и изградба на патниот правец Крива Паланка-село Станци.…

Успех на КК „Шампион“

Членовите на Карате Клубот „Шампион“ од Крива Паланка изминатиот викенд имаа успешен настап на силниот меѓународен меморијален турнир ,,Никола Грдановски-Нике“. На турнирот настапија каратисти од Република Бугарија, Србија, Црна Гора,…

Големина на фонт
Контраст