logo

Новости

Честитки по повод Илинден

Почитувани сограѓани, Ми претставува голема чест и задоволство да Ви го честитам големиот христијански празник ,,Свети Илија“,  а воедно и нашиот најголем и најсветол национален празник ,,Илинден“. Годинава се навршуваат…

Спој на природата и етноамбиентот

Автентични и уникатни етнолокалитети, оригинални локални јадења и живописна природа, заштитена од урбаниот живот, привлекуваат туристи гладни за традиционално-културното наследство и за благодатите на природата

Крива Паланка ќе добие инфо-портали

Електронски информативни портали за туристичките локалитети и знаменитости ќе бидат поставени во Крива Паланка. Тие ќе служат за ориентирање, мапирање, информирање и лесно пронаоѓање на туристичките места за кои се…

Планински туризам во Кривопаланечко

Гостите најмногу уживаат во долгите прошетки низ планината и ливадите и во собирањето шумски плодови и лековити растенија, со кои изобилува ова подрачје.

Одржана јавна расправа

На  19.07.2011 година, во просториите на Општина Крива Паланка, се одржа јавна расправа за Извештај за стратегиска оцена за животна средина на Државна урбанистичка планска документација за изградба на мала…

ЈАВЕН ПОВИК бр.02/2011 за доставување на барања за користење на средства од ИПАРД Програмата 2007-2013 година

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој на 16 јули 2011 година објави Јавен повик бр. 02/2011 за доставување на барања за користење на средства од ИПАРД Програмата…

Асфалтиран „новиот крак“ на главната улица

Општина Крива Паланка заврши  со поставувањето  на завршен слој асфалт  на улицата „Св.Јоаким Осоговски“ т.н „нов крак“, каде се вградени преку 190 тони асфалт. Со поставување на завршниот слој, чие…

Нов администартивно-деловен објект

По иницијатива на градоначалникот Арсенчо Алексовски, во кругот на Општината, ќе се изгради нов атрактивен административно-деловен објект, на местото на сегашната мала зграда, позната како некогашен суд за прекршоци, која…

Се одржа пограничната средба „Краиште 2011“

Во местото Голеш, на тромеѓето помеѓу Р. Македонија, Р. Бугарија и Р. Србија, на 12.07.2011 год. (вторник), на  големиот христијански празник „Петровден“, посветен на светите апостоли Петар и Павле,  се…

Студиска посета на Св.Јоаким Осоговски

Професори  од  „Југозападниот универзитет за економија и туризам“ од Варна  Р.Бугарија, како и претставници на Бугарскиот Национален Комитет ИКОМОС и гости од Швајцарија, денес го посетија манастирот ,,Св Јоаким Осоговски“…

Големина на фонт
Контраст