logo

Новости

Голема еколошка акција во Крива Паланка „Општина без смет за поубав свет“

Во текот на наредните два месеци, во делот на подобрување на јавната чистота и подобрување на животната средина за граѓаните, а воедно и на барање на граѓаните, ќе се спроведе…

Поставени садови за собирање на стаклен отпад

Како дел од одговорното постапување со отпадот,  ЈП „Комуналец“  во соработка со ДОО „Пакомак“- Скопје  постави пет специјализирани зелени контејнери т.н „зелени стаклени ѕвона“  за одлагање на отпад од стакло.…

ЈП „Комуналец” од Крива Паланка набави две возила за смет

Возниот парк на јавното претпријатие Комуналец од Крива Паланка од денес е надополнет со две современи возила за собирање смет, едното ново, другото половно. Возилата се набавени со сопствени средства…

Во Крива Паланка се реализира проектот „Проектирање и изведба на фотоволтаични системи во рурални општини“, финансиран со средства од ЕУ

На барање на Владата, Европската унија обезбеди 15,5 милиони евра за развој на руралната инфраструктура. Вкупниот износ на програмата, вклучувајќи го и кофинансирањето од страна на Владата изнесува 20,667 милиони…

Одбележување на Меѓународниот ден на Франкофонијата

Младите франкофони од ООУ „Јоаким Крчовски”, СОУ „Ѓорче Петров” и ООУ „Илинден” од Крива Паланка  со нивните професорки по француски јазик, Ве покануваат заедно да го прославиме месецот на Франкофонијата и Меѓународниот…

Десеттото издание на традиционалната културна манифестација „Невестинско поклонение 2019“

Традиционално по десетти пат, оваа година се одржа културната манифестација „Невистинско поклонение на Свети Тeодор Тирон’’ во кривопаланечкото село Конопница. Настанот е  во организација на  РЗР ПАТНИК, а се оддржува…

Златен медал за Вукашин Јовановиќ на „Никон Опен 2019“

Изминатиот викенд Карате клубот „Шампион“ од Крива Паланка настапи на силниот меѓународен карате турнир „Никон Опен  2019“ кој се одржа во Софија, Република Бугарија. На турнирот земаа учество  над 1…

Проектот „Цело е кога има се“ успешно се имплементира во Крива Паланка

Проектот „Цело е кога има се“,  произлезен од Програмата  „Oпштинско корисна работа за 2018 година“  која е подржана од УНДП -Програма за развој при ОН,  МТСП,   АВРМ   и Општина Крива…

Изложба на слики од Маја Андонова Јокиќ во НУ Центар за култура во Крива Паланка

Денес во галерискиот простор на НУ Центар за култура во Крива Паланка беше отворена изложба на слики од младата авторка Маја Андонова Јокиќ, со наслов „Обоена љубов“. Ова е трета…

Известување за забранa за палење на оган на отворен простор

Се  известуваат граѓаните на општина Крива Паланка да не вршат палење на оган на отворен простор. Деновиве сме сведоци на зачестени пожари на отворен простор во нашата држава, кои во…

Големина на фонт
Контраст