logo

Новости

Во Крива Паланка започна големата еколошка акција „Општина без смет за поубав свет“

Во текот на вчерашниот ден (недела 24.03.2018г.) во општина Крива Паланка започна големата еколошка акција за читење на смет, насловена како „Општина без смет за поубав свет“ . Акцијата започна…

Во Kрива Паланка одбележан Денот на крводарителите

Преку промоција на досегашните активности и значењето на принципите и вредностите на дарувањето на крв, Општинската организација на Цевен крст од Крива Паланка го одбележа Денот на крводарителството. Јубилејни признанија,…

Заклучоци на Локалниот совет за превенција во однос на безбедносната состојба во општината

На состанокот на Локалниот совет за превенција, одржан на ден 22.03.2019 година,  беа донесени следните заклучоци за безбедносната состојба во општина Крива Паланка: Вишиот соработник за образование и спорт при…

Заклучоци за превенција од пожари на Локалниот совет за превенција на општина Крива Паланка

На состанокот на Локалниот совет за превенција, одржан на ден 22.03.2019 година,  беа донесени следните заклучоци за превенција од пожари на територијата на општина Крива Паланка: Состојбата со предизвикување и…

Оддржан работен состанок на Локалениот совет за превенција во Крива Паланка

Денес, 22.03.2019 во општинската сала за состаноци во Крива Паланка се оддржа работен состанок на Локалниот совет за превенција. На дневен ред на Советот, со кој претседаваше градоначалникот на општина…

„Будење на свеста“ на Катерина Ангеловска промовирана во Крива Паланка

Како да се достигне емотивна и душевна хармонија, кои се тајните на воспоставување баланс на духот, телото и умот, чекори до себереализација и лично задоволство, со ослободено срце беа дел…

Распоред на активностите на акцијата „Општина без смет за поубав свет“

Почитувани,                           Општина Крива Паланка во идниот период планира да реализира еколошки активности под наслов „Чиста населба – чиста општина“ за подобрување на еколошката слика и уредување на повеќе јавни локации…

Денот на пролетта и екологијата одбележан во Крива Паланка

Денот на еколошката акција на младите, Денот на пролетта 21-ви март, наставен ден кој со посебна програма и со бројни активности се одбележа во основните и средното училиште во Крива…

Општина Крива Паланка домаќин на деветтиот состанок на заинтересираните страни од пограничниот регион ,,Пчиња-Краиште“

Во текот на вчерашниот ден во просториите на манастирскиот комплекс  Св.Јоаким Осоговски во Крива Паланка, се одржа 9-тиот состанокот на заинтересирани страни-претставници од локалните самоуправи во регионот, претставници од бизнис секторот, од…

ЈП Комуналец изврши набавка на дваесет нови контејнери

На денешниот прес,  по повод спроведувањето на големата еколошка акција во општина Крива Паланка, градоначалникот Борјанчо Мицевски информираше за набавката на дваесет нови контејнери за потребите на ЈП Комуналец. -Покрај…

Големина на фонт
Контраст