logo

Новости

Перформанс на македонски, српски и на романски јазик

Љубовта, опеана на македонски, српски и на романски јазик, ја покажа својата голема моќ обединувајќи ги средношколците од Крива Паланка и српскиот град Вршац на драмската работилница во рамките на…

Спуштена завесата на третото фестивалско издание

Синоќа ,со изведба на театарската претстава „Камен на мојата младост“ на Драмското студио при СОУ „Ѓорче Петров“ од Крива Паланка, се спушти завесата на третото издание на Меѓународниот театарски фестивал…

Пет вечери исполнети со театарска магија

Во изминатите пет дена граѓаните имаа можност да уживаат во театарската магија на Третото издание на Меѓународниот театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“. Следуваат уште претставите на Народниот театар Стерија од…

Крива Паланка најтранспарентна општина во рамките на проектот РОТОР

На 16 септември се одржа завршната  конференција во рамки на проектот „Ресурси за одговорно, транспарентно и отчетно работење на ЕЛС“ (РОТОР) со кој беа опфатени општините Крива Паланка, Кратово, Ранковце,…

Започна третиот меѓународен театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“

Во Н.У.Центар за култура од Крива Паланка свечено е отворен третиот по ред Меѓународен театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“, кој традиционално се одржува од 15-21 септември. На свеченоста присуствуваа претставници…

Трет меѓународен театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“

Почитувани, Со особена чест и задоволство Ве покануваме на третиот Меѓународен театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“. Свеченото отварање на фестивалот е на 15 септември 2011 година во 19 часот  во…

Крива Паланка ги воодушеви гостите од Самбервил

Градоначалникот г.Арсенчо Алексовски доби писма од  градоначалникот на Самбервил г. Жан-Чарлс Луперто и г-ѓа Луси Грегоар, одговорна за  збратимување, во знак на благодарност за вниманието и пријатниот претстој на делегацијата…

Писмо од градоначалникот на Самбревил

Градоначалникот г.Арсенчо Алексовски доби писмо од неговиот белгиски колега, градоначалникот на Самбревил г. Жан-Чарлс Луперто, во знак на благодарност за учеството на претставниците од Општина Крива Паланка на манифестацијата што…

Активности по повод Денот на независноста

Општина Крива Паланка по повод 8 Септември, Денот на независноста на Република Македонија,  во месец септември ќе ги превземе следните активности: Свечено пуштање на тениско игралиште во Крива Паланка.

Kрива Паланка и Самбервил потпишаа Меморандум за соработка

Општина Крива Паланка и белгиската општина Самбервил потпишаа Меморандум за соработка, како прв чекор од постапката за збратимување  за која веќе е донесена одлука од Советот на Општината.

Големина на фонт
Контраст