logo

Новости

Услови за добивање места на кои може да се истакнуваат изборни плакати

Врз основа на член 78 од Изборниот законик („Службен весник на РМ“ бр.40/06, 127/06, 138/08, 148/08, 155/08, 63/08, 44/11, 51/11, 142/12, 31/13, 34/13, 14/14, 30/14, 31/15, 196/15, 35/16, 97/16, 99/16,…

Изготвена Нацрт Стратегијата за млади на општина Крива Паланка 2019-2024

Здружението Центар за  младински иницијативи Цик-Цак од Крива Паланка оддржа завршен настан од проектот „Промоција на младинскиот активизам преку креирање на институциска платформа за младински потреби“. Овој проект се имплементира…

Конкурс за доделување признание за најуспешен просветен работник во одделенска настава и најуспешен просветен работник во предметна настава во основно и средно образование на територијата на општина Крива Паланка за учебна 2018/2019 година

Врз основа на член 61 од Статутот на Општина Крива Паланка (Сл.гласник на Општина Крива Паланка бр.8/10 и 8/2014), а во врска со Одлуката на Совет на Општина Крива Паланка…

Почна доставата на решенијата за фирмарина за 2019 година

Општина Крива Паланка ги известува сите даночни обврзници дека во тек е доставувањето на решенијата за комуналната такса-фирмарина за 2019 година. Сите обврзници кои немаат платено фирмарина за изминатите години…

Градоначалникот Мицевски е новиот претседател на Комисијата за локален економски развој при ЗЕЛС

Градоначалник на Општина Крива Паланка, Борјанчо Мицевски е новиот претседател на Комисијата за локален економски развој при ЗЕЛС. Така одлучија членовите на ова тело, на конститутивниот состанокот, што се одржа…

Во Крива Паланка одбележан Меѓународниот ден на Франкофонијата

По повод одбележувањето на месецот на Франкофонијата и Меѓународниот ден на Франкофонијата, градоначалникот на општина Крива Паланка, Борјанчо Мицевски приреди прием за амбасадорот на Република Франција, Кристијан Тимоние. Градоначалникот Мицевски…

Демант на Oпштина Крива Паланка за текстот објавен на порталот Дневно МК

Во врска со објавата на порталот ДНЕВНО.МК од ден 24.03.2019 година, насловена  како ПРОСВЕТНИТЕ РАБОТНИЦИ ОД КРИВА ПАЛАНКА ДО НАШИОТ ПОРТАЛ ИСПРАТИЈА ПИСМО СО НЕГОДУВАЊЕ КОЕ ДЕТАЛНО ВИ ГО ПРЕНЕСУВАМЕ,…

ООУ „Јоаким Крчовски“ со ознака за е-Твининг училиште

Училиштето „Јоаким Крчовски“ Крива Паланка активно е вклучено во е-Твининг платформата веќе десет години. Наставниците активно работат на е-Твининг проекти и се добитници на повеќе е-Твининг награди. Училиштето оваа година…

Кривопаланечките пингпонгари најуспешни на државното првенство во пинг – понг

На 23 март во Крива Паланка се оддржа државното првенство во пинг – понг за играчи до 18 години. Натпреварите се играа во салата на ООУ Јоаким Крчовски – Партизан,…

Второ место за тимот од СОУ „Ѓорче Петров“ на натпреварот RoboMac Junior

Ученикот Андреј Цветковски од IV6 паралелка, електротехничка струка, заедно со неговиот тим го освои второто место на натпреварот RoboMac Junior нa кој учествуваа 40 средношколци од цела Македонија. Натпреварот се…

Големина на фонт
Контраст