logo

Новости

Бугарскиот амбасадор г.Ангел Ангелов во работна посета на Крива Паланка

Амбасадорот на Република Бугарија во Република Северна Македонија, Ангел Ангелов оствари работна посета на општина Крива Паланка, на која со домаќинот, градоначалникот Борјанчо Мицевски, разговараа за проектот за подобрување на…

Во Крива Паланка одбележан Денот на планетата Земја

Денес во Крива Паланка е  одбележан Денот на планетата Земја  со засадување на декоративни садници и цвеќиња долж минор коритото на Крива Река. Претставници на општинската администрација заедно со вработените…

Покана за учество во манифестацијата „Велигденска традиција“ 2019

ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО ВО МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ВЕЛИГДЕНСКА ТРАДИЦИЈА” 2019 Приближува големиот верски празник ВЕЛИГДЕН кој ги поврзува минатото и сегашноста, и ја сплотува традицијата и младоста.  За да ја зачуваме и…

Еко наградна игра „Ја сакам мојата општина“

ДУО ЕЛКОЛЕКТ ДОО – Скопје во соработка со Општина Крива Паланка, обезбеди собирно место за одделни видови на отпадна електрична и електронска опрема. Оставете го вашиот отпад во ЕКО Магацинот…

Донаторска акција на здружението на пчелари „ПЧЕЛА“

Денес здружението на пчелари „ПЧЕЛА“ од Крива Паланка донираше мед за децата од градинката „Детелинка“ и за штитениците од Одделението за дневен престој на лица со попреченост. Членовите на здружението…

Министрите Филипче и Николовски во посета на Крива Паланка и кривопаланечката болница

Министерот за здравство д-р Венко Филипче и министерот за земјоделство шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, денеска беа во работна посета на кривопаланечката болница, каде одржаа работна средба со директорот на…

Дневен ред на 22-та седница на Советот на Општина Крива Паланка

Врз основа на член 39, точка 1 од Законот за локална самоуправа („Службен весник на РМ“ бр. 5/02) и член 65 и 67  од Деловникот на Советот на Општина Крива…

Еколошка акција во населбите Белево и Грамаѓе

Се реализираше и четвртата реонска еколошка акција „Чиста населба – Чиста Општина“ како дел од големата еколошка акција „Општина без смет за поубав свет“, овој пат во населбите Белево и…

ОГЛАС за запишување ученици во прва година во СОУ „Ѓорче Петров“ Крива Паланка во учебната 2019/20 година

Врз основа член 42 од Законот за средно образование (Службен весник на Република Северна  Македонија 44/1995, 24/1996, 34/1996, 35/1997, 82/1999, 29/2002, 40/2003, 42/2003, 67/2004, 55/2005, 113/2005, 35/2006,  30/2007, 49/2007, 81/2008,…

Нови рачни мевови за вода за кривопaланечките пожарникари

Противпожарната единица од Крива Паланка  денес изврши набавка на нови рачни мевови за вода-напртњачи. Овие рачни мевови се користат за полесно ганење на пожарите на отворено, шумски и полски пожари…

Големина на фонт
Контраст