logo

Новости

Работна средба на тимовите за имплементација на проектот „Туризам без граници“

Во текот на вчерашниот ден, Општина Крива Паланка беше домаќин на тимовите за  имплементација на прекуграничниот ЕУ проект ,,Туризам без граници“. Овој проект е  финансиран од Европската унија преку програмата…

Изложба на сто најдобри дела од Меѓународен конкурс за карикатура „Невестинско поклонение“ 2018

На 25.02.2018 (недела) година во 11.00 часот, во галерискиот простор на НУ„Центар за култура“ Крива Паланка  ќе биде  отворена  изложба на  сто најдобри дела од четвртиот Меѓународен конкурс за карикатура…

Амбасадорката на Украина во посета на општина Крива Паланка

Амбасадорката на Република Украина, Наталија Задорожњук денеска ја посети општина Крива Паланка.  Средбата на градоначалникот Мицевски и на претседателката на Советот на општина Крива Паланка, Изабела Павловска со украинската амбасадорка…

Јавен повик за финансирање на проектни активности на здруженија и фондации со седиште во општина Крива Паланка

Врз основа на Законот за здруженија и фондации (Службен весник на РМ бр.52/2010,135/11 и 55/16) и Програмата за поддршка на здруженијата и фондациите за 2018 година („Службен гласник на Општина…

Продолжен рокот за субвенциониран превоз

Почитувани студенти, На ваше барање конкурсните рокови за субвенциониран превоз  се продолжуват до  28.02.2018 година. Конкурс за субвенциониран превоз на студенти кои студираат на државните универзитети во Скопје и Штип

Градоначалникот Мицевски оствари средба со светски познатиот карикатурист Дарко Дрљевиќ

Градоначалникот Мицевски денес оствари средба со почесниот претседател на жири комисијата на Меѓународниот конкурс за карикатура (МКК),  Дарко Дрљевиќ и aвторот и организатор на четвртиот Меѓународен конкурс за карикатура „Невестинско…

Известување за субвенциониран превоз

Се известуваат сите заинтересирани студенти дека согласно Конкурсот за субвенциониран превоз на студенти кои студираат на државните универзитети во Штип и Скопје рокот за поднесување на документи истекува на 15.02.2018…

Дневен ред на 8-та седница на Советот на Општина Крива Паланка

Врз основа на член 37, точка 1 од Законот за локална самоуправа („Службен весник на РМ“ бр. 5/02) и член 65 и 67  од Деловникот на Советот на Општина Крива…

Изложба на 44 најрепрезентатвни дела на светски познатиот карикатурист Дарко Дрљевиќ

Во чест на почесниот претседател на жири комисијата на Меѓународниот конкурс за карикатура (МКК),  Дарко Дрљевиќ, aвторот и организатор на четвртиот Меѓународен конкурс за карикатура „Невестинско Поклонение“, Стојанче Величковски организира…

Конститутивна седница на Меѓуопштискиот одбор за управување со отпад на Североисточниот плански регион

Вчера во просториите на Општина Куманово се одржа конститутивна седница на Меѓуопштискиот  одбор за управување со отпад на Североисточниот плански регион. Одборот го сочинуваат градоначалниците на шестте општини од овој…

Големина на фонт
Контраст