logo

Новости

Градоначалникот Мицевски на Симпозиум на градоначалници во Виена, Австрија

Градоначалникот Борјанчо Мицевски, заедно со градоначалниците на Струмица, Велес, Кочани, Гостивар, Илинден и Желино, престојува во Виена на покана на Програмата за урбано партнерство на Канцеларијата на Светска банка во…

Започнува имплементацијата на проектот за замена на азбестните водоводни цевки

Во рамките на Програмата за изградба и реконструкција на локалната водоводна мрежа во општина Крива Паланка, а преку  проектот  на Владата на РМ и ЕИБ ,,Водоснабдување и одведување на отпадни…

Гостите на манифестацијата „Невестинско поклонение“ во посета на ЛУ Градски музеј Крива Паланка

Во рамките  на манифестацијата „Невестинско поклонение“ во просториите на ЛУ Градски музеј, за официјалниот дел од гостите беше организирана и кратка презентација на проектите: ПОСТОЈАНА ЕТНОЛОШКА ПОСТАВКА – Реконцепција, со…

Се одржа деветтото издание на традиционалната културна манифестација „Невестинско поклонение 2018“

Во текот на вчерашниот ден, во с. Конопница се одржа традиционалната културна манифестација НЕВЕСТИНСКО ПОКЛОНЕНИЕ на Св. Теодор Тирон.  И покрај студеното време,  голем број наши сограѓани и гости од…

Известување за зимско одржување на јавните површини

Согласно член 22 од Законот за јавна чистота, Одделението за инспекциски надзор при Општина Крива Паланка ги известува сопствениците на деловни објекти, сопствениците на колективни и индивидуални станбени објекти и…

Oтворена изложба на сто најдобри дела од Меѓународен конкурс за карикатура „Невестинско поклонение”

Вчера, во галерискиот простор на НУ„Центар за култура“ Крива Паланка,  беше  отворена  изложба на  сто најдобри дела од четвртиот Меѓународен конкурс за карикатура „Невестинско поклонение”, што се организира како авторски…

Активности за расчистување на градот

Градоначалникот на oпштината Крива Паланка, Борјанчо Мицевски,  почитувајки ја потребата и интересот на граѓаните за чиста и здрава животна средина,  отпочна со активности преку службите на Јавното претпријатие Комуналец  и…

Поставена безбедносна ограда на пешачкиот мост во месноста „Крстата Падина“

Во текот на вчерашниот ден, под надзор на стручни лица од Општина Крива Паланка,  извршена е монтажа на безбедносна ограда на колско-пешачкиот мост на Крива Река во месноста викана „Крстата…

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови на територијата на општината Крива Паланка за 2018 година

Врз основа на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање („Сл.весник на РМ“ бр.199/14; 44/15; 193/15; 31/16 и 163/16) Градоначалникот на Општина Крива Паланка ги известува правните и…

Избрани членовите на Советот на млади на Општина Крива Паланка

Вра основа на Јавниот повик за предлагање на кандидати за членови за Советот на млади на Општина Крива Паланка, Советот на Општина Крива Паланка на 8-та седница оддржана на ден…

Големина на фонт
Контраст