Покана за самостојна изложба на графики на Стефан Јакимовски „Дневник 8“

Стефан Јакимовски е млад уметник од Крива Паланка кој со овој циклус на дела наречен  „Дневник 8“ ја круниса последната 4-та (четврта) година од студиите на факултетот на ликовни уметности во Скопје.

Да се потрудиме сите љубители на уметноста да присуствуваме на отварањето  на неговата самостојна изложба во неговиот и нашиот роден град и да му бидеме подршка за понатамошни успеси во неговата професионална кариера.

Отварањето на ижложбата ќе биде на 07. 12. 2016 год. (среда) во 19 часот во просториите на Градската Галерија – ЛУ Градски Музеј-Крива Паланка.

Со почит,

ЛУ Градски Музеј – Крива Паланка

Големина на фонт
Контраст