Во Крива Паланка се одржа Инфо ден за програмата „Еразмус плус“

На 10.10.2016 во Крива Паланка се одржа Инфо ден за програмата „Еразмус плус“ како дел од новиот циклус на промотивни активности за програмата „Еразмус плус“ во организација на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност во Македонија.

Претставници на Агенцијата ја претставија програмата на Европската комисија во делот на образованието, обуката и младите, „Еразмус плус 2014-2020“, како и мрежите на ЕУ, „Еуропас“ и „Евридика“. Сите учесници на инфо денот беа охрабрени да земат директно учество во трите клучни акции наменети за учењето преку индивидуални мобилности, соработка за иновација и размена на добри практики, како и поддршка на реформата на политиките кои ги покриваат сите типови на активности. Токму, програмите се со цел учесниците да се стекнат со искуства од своите врсници и колеги од цела Европа. 

Програмата „Еразмус плус“ им нуди на заинтересираните да партиципираат во друга програмска држава за учење и обука воедно да обучуваат или развиваат професионални вештини и компетенции, но и да развиваат билатерални и мултилатерални партнерства, зависно од секторот.

Следни инфо денови Агенцијата планира да спроведе во повеќе градови низ Македонија.

14601124_646172812217328_2007284976966803306_n 14642296_646172935550649_5099940965134391768_n 14633006_646173142217295_1193773018868974113_n

14642390_646173202217289_992595739299211654_n