„Урбан ѕид“ во Крива Паланка

Општина Крива Паланка се вклучи во проектот „Урбан ѕид“ на Агенцијата за млади и спорт на Република Македонија со кој се предвидува во повеќе градови да се овозможи соодветен простор за младите да ја изразат својата креативност без да оштетат некој јавен објект, при што ќе имаат можност да творат и да цртат графити.

Учениците од основните и средното училиште на ѕидовите кај ЛУ Градски музеј имаат можност да ја изразат својата креативност преку пишување на графити со позитивни пораки.