Народниот театар „Невена Коканова“ од Дупница на Меѓународниот театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“

Деветатта вечер на Меѓународниот театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“ беше резервирана за Народниот театар „Невена Коканова“ од Дупница, Република Бугарија, и претставата „Аферата во Вестминистер хотел“.  Претставаат е работена според делото на Реј Куни, а во режија и адаптација на Светислав Пеев.

Настапија актерите Ивајло Калојанчев, Светислав Пеев, Ивајло Захариев, Василка Сумева, Марија Миради, Георги Бојаџиев, Викторија Јанева, Иван Иванов, Снежана малковска и Николај Иванов.