Театар „Куманово“ на театарскиот фестивал „Свети Јоаким Осоговски“

Театар Куманово со  изведба на претставата „Идиоти“ настапи на Меѓународниот театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“.

Претставата ”Идиоти” е работена според едночинките на Муза Павлова, режијата е на Мирослав Петковиќ,  а настапија актерите  Александра Михајловска, Мартин Лазаревски, Владо Дојчиноски и Марко Трајковиќ.