Во Крива Паланка се одржа Розева трка, под мотото „И јас трчам за Ведран“

Во организација на Здружението за заштита на маргинализирани групи „Pink Support“ Македонија во Крива Паланка се одржа Розева трка, под мотото „И јас трчам за Ведран“. Бројни спортисти и хумани граѓани ги минаа трките на 3 и 10 километри, а ревијално за поддршка на 10-годишниот Ведран Велиновски, момчето-херој кое ги преживеа поплавите од 6 август во скопско, трчаа и дечињата од градот.

Трката е во организација на Здружението за заштита на маргинализирани групи „Pink Support“ Македонија, а се одржа со поддршка на локалната самоуправа на општина Крива Паланка и бројни поддржувачи на спортот и хуманоста.
Победник на трикилометарската рута е Богдан Цветковски, рекративец, додека во трката на 10 километри прв заврши Игор јакимовски, професионален атлетичар, двајцата од Скопје.
Трката беше посветена на десетгодишниот Ведран Велиновски, херојот од поплавите во скопско, а неговите најблиски искажаа огромна благодарност.
Организаторот истакна дека настанот беше и во спомен на нејзините драги луѓе Марјан Носталгија и Билјана Џидрова-Пакич, но инспирација и поддршка за херојот Ведран. Трката ја поддржаа и велосипедистите „Macedonian Bike Riders“ кои возеа рута 100+100 километри, Скопје – К.Паланка- Скопје.
Ведран учествуваше во трката на 3 километри и на целта стаса втор.

14317384_1088003111282393_7327847014766137820_n 14322501_1088003114615726_1613139506443233390_n 14344793_1088003271282377_7489373209300018273_n 14344824_1088003227949048_5963542326791700827_n 14344865_1088003217949049_2117003841732070598_n 14354897_1088003107949060_8313054550746032823_n 14372341_1088003291282375_5064430179947495913_o