Среќен почеток за првачињата

Денес во општинските основните училишта „Илинден“ и „Јоаким Крчовски“ 205 првачиња ја започнаа учебната 2016/2017 година. Првачињата беа пречекани од страна на вработените во училиштата, поздравени од директорите на училиштата, пратеникот во собранието на РМ г-ѓа Слаѓана Митовска, а големо Среќно добредојде им посака градоначалникот на Општина Крива Паланка, г.Арсенчо Алексовски кој за новиот почеток им подари скромни подароци со училишен прибор.

Првачињата беа развеселени и со свечена програма приредена од повозрасните ученици.