Меѓународен фолклорен фестивал „Свети Јоаким Осоговски“ 2016

На 25 август (четврток) започнува Меѓународниот фолклорен фестивал „Свети Јоаким Осоговски“. На 12-то фестивалско издание, кое ќе трае три дена,  ќе настапат фолклорни ансамбли од Турција, Северен Кипар, Србија, Босна и Херцеговина, Словачка, Белгија, Бугарија и Македонија.

Фестивалот ќе започне со свечено дефиле низ градот во 18 часот, а граѓаните ќе може да ги проследат настапите на фолклорните друштва на градскиот плоштад со почеток во 19 часот.

plakat_folkloren_festival2016_small