Покана за изложба на плакати „Полската школа на палкат“

На 07.07.2016 во Градската уметничка галерија при Градски музеј во Крива Паланка ќе биде отворена изложба на плакати насловена како „Полската школа на плакат“ . На изложбата ќе бидат претставени дела на истакната автори од 1950 година до денес.

izlozba_plakati