Интернационален фолклорен фестивал „Свети Јоаким Осоговски“

Општина Крива Паланка во соработка со Центарот за култура Крива Паланка, по шести пат организира Интернационален фолклорен фестивал ,,Свети Јоаким Осоговски“.

На манифестацијата ќе учествуваат гости од Турција, Бугарија,Србија и Македонија.

Свеченото отварање на фестивалот и дефилето ќе се одржат на 26.08. 2010 г. на Градскиот плоштад во Крива Паланка.

Манифестацијата ќе се одржува три дена, 26. 27. и 28.  август 2010г. во вечерните часови.

Почитувани, повелете  посетете ја манифестацијата и уживајте во вечерите исполнети со колоритен фолклор од регионот и пошироко.

 

ФЕСТИВАЛСКА ПРОГРАМА

26 август 2010/четврток

19:30 дефиле

20:00 отварање на фестивалот

Учесници:

Распеани паланчани – Крива Паланка, Р.Македонија

Танцов ансамбал „Пауталија“ – Ќустендил, Р.Бугарија

КУД „8 Октомври“ – Крива Паланка, Р.Македонија

Balikesir universitesi dursun bey meslek yuksek okulu – Р. Турција

КУД „Карпош“ – Крива Паланка, Р.Македонија

КУД „Копачка“  – Делчево, Р.Македонија

Танцов ансамбал „Пауталија“ – Ќустендил, Р.Бугарија

 
27 август 2010/петок

19:30 дефиле

20:00 програма

Учесници:

КУД „Карпош“ – Крива Паланка, Р.Македонија

Танцов ансамбал „Дупница 2000“  – Дупница, Р.Бугарија

КУД „Китка“ – Ораовица, Р.Македонија

КУД „Лаза Нанчиќ“ – Вршац, Р. Србија

Balikesir universitesi dursun bey meslek yuksek okulu – Р. Турција

КУД „8 Октомври“ – Крива Паланка, Р.Македонија

Танцов ансамбал „Дупница 2000“  – Дупница, Р.Бугарија

КУД „Китка“ – Ораовица, Р.Македонија

КУД „Јанко Глигоров“ – Свети Николе

 

28 август 2010/сабота

18:00 дефиле

18:30 програма

Учесници:

Фолклорни бисери – Скопје, Р.Македонија

Танцов ансамбал „Дупница 2000“  – Дупница, Р.Бугарија

ГФА „Овчеполец“ – Свети Николе, Р.Македонија

КУД „Лаза Нанчиќ“ – Вршац, Р. Србија

КУД „8 Октомври“ – Крива Паланка, Р.Македонија

Balikesir universitesi dursun bey meslek yuksek okulu – Р. Турција

ГФА „Овчеполец“ – Свети Николе, Р.Македонија

КУД „Карпош“ – Крива Паланка, Р.Македонија

 

 

Големина на фонт
Контраст