Најубаво велигденско јајце и најубава носија

По повод големиот христијански празник Велигден, во организација на Општина Крива Паланка, Центарот за култура и „Организација на жени“ од Крива Паланка традиционално 10-та година  по ред се одржа манифестацијата „Највелигденско јајце“, а првпат оваа година и „Најубава носија“.

За „Највелигденско јајце“ наградени се:
Прва награда доби шифрата „Христос“
Втора награда доби шифрата „Зајко“  и  „Злато“
Трета награда доби шифрата „555“    и  „Велигден“

За „Најубава носија“ наградени се:
Прва награда Славица Вучевска од с.Трново
Втора награда Ангела Стамболиска  од с.Ранковце и  Ангела Додевска од с.Кошари
Трета награда Стојна Јакимовска   од с.Бс и Ангела Јакимовска   од с.Узем

Големина на фонт
Контраст