Градоначалникот Алексовски оствари средба со својот колега од Шумен, Р.Бугарија

Градоначалникот Алексовски оствари средба со својот колега од Шумен, Р.Бугарија, г. Красимир Костов. На средбата на која присуствуваше и директорт на НУ Центар за култура, г.Александар Рангелов, се разговараше за  можностите за соработка во областа на културата. Повод за посетата беше Меѓународниот фестивал „Есенски шуменски вечери“ на кој настапи староградскиот состав „Распеани паланчани“ и  го освои првото место во својата категорија.