Премиерот Груевски во посета на општина Крива Паланка

Вчера  во општина Крива Паланка свечено беше пуштено во употреба повеќенаменското игралиште од страна на претседателот на Владата на Р.Македонија г. Никола Груевски, градоначалникот на општина Крива Палнка г. Арсенчо Алексовски и директорот на Агенцијата за млади и спорт г. Марјан Спасески. Спортското игралиште е изградено по светски стандарди за играње на мал фудбал, кошарка и ракомет и се протега на површина од 1.300 метри квадратни, а нуди можност за користење и во вечерните часови. Игралиштето е дел од новоизградениот спортски комплекс заедно со спортската сала „Петар Поп Арсов“ и тенискиот терен.

Патишта, пруга и 5.000 вработувања во Кривопаланечко

Премиерот Груевски ги посети и градежните активности  за регулација на  коритото на Крива Река, а беше запознат и со останатите тековни и завршени проекти.