Започна Паланечкото културно лето

На платото пред Градскиот музеј во Крива Паланка, во петок на 4 јули, се одржа модна ревија „Модните трендови и културата на живеење од „ала фгранга“ до современата мода“. Настанот го означи почетокот на Паланечкото културно лето кое и оваа година ќе изобилува со низа културни настани организирани од Општина Крива Паланка, НУ Центар за култура и ЛУ Градски музеј.