Баскерфест по вторпат во Крива Паланка

На 21.06.2014 година (сабота) на градскиот плоштад во Крива Паланка се одржи фестивалот од отворен тип „БАСКЕРФЕСТ 2014“. По вторпат граѓаните на Крива Паланка имаа можност да ги проследат неверојатните и единствени атракции под отворено небо на повеќе интернационални артисти. БАСКЕРФЕСТ е првиот меѓународен и мултикултурен уличен фестивал во Македонија, признат како најголем настан од ваков тип во регионот.