Во тек е изградбата на плоштадот „Карпошово востание“

SemiHidden=”false” UnhideWhenUsed=”false” Name=”Colorful Grid” />

Во тек е реализацијата на проектот „Изградба на плоштад со партерно уредување“ кој опфаќа оформување на јавниот простор пред зградата на локалната самоуправа на општина Крива Паланка, со вкупна површина од 750 метри квадратни. Плоштадот „Карпошово востание“, кој е дел од проектот, ќе биде уреден со 90% од светол гранит и 10% од темен гранит, со симболот Сонце од Вергина изработен од црвен и светло кафеав гранит.

String could not be parsed as XML

Вредноста на проектот е 17.869.920,00 денари обезбедени од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралениот развој и Буџетот на општината. Изведувач на градежните работи од проектот е фирмата Цвет Компани, ДООЕЛ, Скопје.