Градоначалникот Арсенчо Алексовски им ја честиташе матурата на матурантите

emiHidden=”false” UnhideWhenUsed=”false” QFormat=”true” Name=”Strong” /> Денеска, 20 мај 2014 (вторник), Градоначалникот на Општина Крива Паланка, г. Арсенчо Алексовски го посети Средното општинско училиште „Ѓорче Петров“. Тој им ја честита матурата на 50-та генерација матуранти и им посака успех како при полагањето на државната матура така и при уписите на факултетите.

Во свото обраќање градоначалникот им порача на матурантите да го продолжат своето образование, истакнувајќи дека само со образование може да се постигне подобар просперитет како личен така и на целокупното општество.

Градоначалникот Алексовски, традиционално и оваа година, ги почести матурантите со парче торта и им посака пријатна матурска вечер.