Состанок со стручениот тим за избор на тип на гранит за плоштадот „Карпошово востание“

Градоначалникот на општина Крива  Паланка, г.Арсенчо Алексовски денеска имаше работен состанок со проектантот на  плоштадот „Карпошово востание“  и стручниот тим кој работи на негова изградба. На состанокот се договараа тековните активности, а се изврши и избор на гранит кој ќе биде поставен на плоштадот.

Плоштадот ќе биде уреден со 90% од светол гранит и 10% од темен гранит, со симболот Сонце од Вергина изработен од црвен и светло кафеав гранит.