Промоција на печатените материјали од проектот „Културно наследство на нашите предци – духовен столб на нашата заедничка иднина“

Вчера во просториите на ЛУ Градски музеј во Крива Паланка беа промовирани печатените материјали од проектот „Културно наследство на нашите предци – духовен столб на нашата заедничка иднина“ имплементиран од ЛУ Градски музеј на Крива Паланка и Регионален историски музеј „Академик Јордан Иванов“ од Ќустендил.

Печатените изданија  „Славишкиот зборник број 2“, „Културно-историските споменици во прекуграничниот регион Крива Паланка – Ќустендил“ и „По патот на легендите“ беа промовирани од проф. д-р Љупчо Ристески.