Поставен камен темелник за изградба на плоштадот „Карпошово востание“

emiHidden=”false” UnhideWhenUsed=”false” QFormat=”true” Name=”Strong” /> Денеска, со поставување на камен темелник започна изградбата на плоштадот „Карпошово востание“. Проектот за „Изградба на плоштад со партерно уредување“ опфаќа оформување на јавниот простор пред зградата на локалната самоуправа на општина Крива Паланка, со вкупна површина од 750 метри квадратни.На свеченоста присуствуваше и директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралениот развој, Тони Димовски.

Вредноста на проектот е 17.869.920,00 денари обезбедени од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралениот развој и Буџетот на општината. Изведувач на градежните работи од проектот е фирмата Цвет Компани, ДООЕЛ, Скопје.