Aмбасадорот на САД во посета на општина Крива Паланка

 

Амбасадорот на Соединетите Американски Држави во Република Македонија, Пол Волерс во четврток на 23.01.2014 ќе ја посети општина Крива Паланка. Амбасадорот Волерс најпрвин ќе оствари средба со градоначалникот Арсенчо Алексовски, а потоа ќе ги посети манастирот Свети Јоаким Осоговски и ЛУ Градски Музеј.

Ова е прва работна посета на амбасадорот Волерс на општина Крива Паланка.