Заврши асфалтирањето на дел од патниот правец Крива Паланка -с.Мартиница

SemiHidden=”false” UnhideWhenUsed=”false” Name=”Colorful Grid” />

Заврши асфалтирањето на дел од патниот паравец Крива Паланка – с. Мартиница, преку населба Скрљава, кој се асфалтира во рамките на програмата на Владата за реконструкција и рехабилитација на локалната патна инфраструктура со средства обезбедени од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР). Жителите на населбата Скрљава по долги децении исчекување, конечно деновиве добија нов асфалтен пат. 

Асфалтирани се делница 1 – улица „Вера Јоциќ“ и делница 2- улица „Климен Охридски“, во должина од 1130 м. Ширината на асфалтираниот коловоз е од 3-4 м, зависно од конфигурацијата на теренот и дебелина на асфалт од 7 см, со поставена атмосферска канализација.Овој патен правец го поврзува селото Мартиница со централното градско подрачје.