Свечено отварање на Градската уметничка галерија


На 8 ноември 2013 во 11 часот свечено ќе биде отворена Градската уметничка галерија во Крива Паланка со изложба на дела на основачите на Меѓународната ликовна колонија „Свети Јоаким Осоговски“. Посетителите ќе имаат можност ди ги видат делата на Мазев, Чемерски, Балтон, Стојчевски, Стефанов – Попиванов и Ристовски. Ликовната колонија „Свети Јоаким Осоговски“ оваа година го имаше своето 27 издание.