Свечено отворен петтиот Меѓународен театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“

На 15 септември (недела), во Н.У.Центар за култура од Крива Паланка, свечено беше отворено петтото издание на Меѓународениот театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“, кој се организира под покровителство на Општина Крива Паланка и со финансиска подршка на Министерството за култура.Фестивалот беше отворен со претставата „ГРЕВ ИЛИ ШПРИЦЕР“ во изведба на Драмски Театар од Скопје.

Од страна на градоначалникот Арсенчо Алексовски, посебно беа поздравени досегашните носители на признанието лаурет на Меѓународениот театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“, актерката Милица Стојанова, доајен на македонскиот театар, актерката Шенка Колозова, како и овогодинешниот лауреат Страшко Милошевски.

Пригодна реч за петтото театарско издание даде градоначалникот на Крива Паланка, Арсенчо Алексовски.


Говор на градоначалникот Арсенчо Алексовски на отварањето на Меѓународниот театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“