ДОБРЕДОЈДОВТЕ ПРВАЧИЊА!

emiHidden=”false” UnhideWhenUsed=”false” QFormat=”true” Name=”Strong” />

Денес во општинските основните училишта Илинден и Јоаким Крчовски 180 првачиња ја започнаа учебната 2013/2014 година. Првачињата беа пречекани од страна на вработените во училиштата, поздравени од директорите на училиштата, а големо Среќно добредојде им посака градоначалникот на Општина Крива Паланка, г.Арсенчо Алексовски кој за новиот почеток им подари скромни подароци. Првачињата беа развеселени и со свечена програма приредена од повозрасните ученици.