Монодрама „Животот и делото на Методија Андонов Ченто“

Во петок во градскиот парк со почеток во 20.30 часот граѓаните имаат можност да ја проследат монодрамата „Животот и делото на Методија Андонов Ченто“. Монодрамата е во изведба на Доне Донев чии се исто така текстот и режијата.